fbpx

Khasiat Madu Kelulut Untuk Lelaki

Beli Madu Kelulut Borneo Di Sini

Topik – Khasiat madu kelulut untuk lelaki: Khasiat madu kelulut memang bukan hanya untuk mencegah dan mengatasi penyakit pada tubuh badan dengan izin Allah SWT, tetapi lebih daripada itu.

Madu kelulut juga banyak dimanfaatkan untuk kecantikan kulit dan wajah, memperkuatkan daya tahan tubuh, menjaga kesihatan rahim dan janin pada ibu hamil, juga untuk meningkatkan tenaga batin lelaki yang kebiasaanya diambil bercampur dengan telur.

Untuk tenaga batin kaum lelaki, madu ini membantu meningkatkan prestasi di atas ranjang agar ‘performance’ lelaki berada di puncak ketika bersetubuh dengan pasangan dan itulah alasan para lelaki biasanya mengambil madu ini.

madu meningkatkan tenaga batin lelaki

madu meningkatkan tenaga batin lelaki

 

Ini diakui turun temurun sejak zaman nenek moyang kita dahulu di mana madu ini terbukti memang berkesan dapat memberikan khasiat yang berguna bagi meningkatkan tenaga batin dan daya tahan seksual khususnya bagi lelaki.

Tetapi apa sebenarnya kandungan di dalam madu yang membuatnya ianya begitu berkhasiat untuk kaum lelaki?

Dan apa sahaja manfaat madu yang berkaitan dengan tenaga bain lelaki?

 

Apakah Rahsia & Khasiat Madu Kelulut Untuk Lelaki

menguntungkan untuk kesihatan seksual lelaki

khasiat kebatinan ada pada madu kelulut

 

Menurut beberapa penelitian menyebutkan bahwa madu beserta bee pollen sangat menguntungkan untuk kesihatan seksual.

Di dalam madu yang mengandung royal jelly dan propolis juga memiliki khasiat yang luar biasa berikut dalah keterangannya:

 

1. Royal Jelly: Kebatinan & Khiasat Madu Kelulut Untuk Lelaki 

Royal jelly merupakan zat makanan yang dikeluarkan oleh madu yang di berikan kepada sang ratu lebah kelulut untuk pertumbuhannya.

Royal jelly terdiri dari dua per tiga air dan satu per tiga bahan kering yang membuat ratu lebah hidup hingga lima tahun, lebih lama dibandingkan lebah pekerja yang umurnya hanya mencapai sekitar enam minggu ditambah dengan enam bulan hibernasi.

Di dalam royal jelly terkandung vitamin B, enzim, hormon, dan asam – asam amino yang dapat membantu melancarkan saat PMS (pre-menstruate syndrome), kemandulan, menopause, dan impotensi.

Selain itu, royal jelly juga dapat menjadi penyeimbang hormon serta dapat digunakan untuk mengatasi jerawat, migrain, dan sewaktu melahirkan.

 

2. Propolis: Melindungi Lelaki Dari Bahaya

Propolis merupakan zat yang dikumpulkan dari tunas dari banyak pohon dan bunga yang dihisap oleh lebah yang dimana digunakan oleh lebah untuk memperbaiki kerosakan pada sarang mereka serta untuk melindungi sarang dari berbagai penyakit.

Terdapat Rumah sakit di China yang memanfaatkan propolis untuk mengubati pesakit-peskaitnya dan hasilnya sangat bagus.

Propolis sendiri memiliki berbagai khasiat seperti melawan infeksi virus, merangsang pembentukan sel – sel sebagai antibakteria dan juga meningkatkan sistem kekebalan tubuh.

Mengamalkan madu kelulut memberi kebaikan

Mengamalkan madu kelulut memberi kebaikan

 

Dibawah adalah simulasi terperinci mengenai khasiat madu kelulut untuk lelaki:

1. Meminum madu lebah yang tidak dipanaskan sama dengan anda meminum stimulan seksual ringan semulajadi kerana di dalam madu terkandung vitamin B,zinc, dan vitamin E yang berfungsi dalam menjaga kesihatan dan meningkatkan tenaga batin lelaki.

2. Vitamin yang terdapat di dalam madu lebah dipercayai dapat meningkatkan penghasilan testosteron, yang merupakan hormon yang berfungsi untuk meningkatkan libido, tenaga dan fungsi imun.

Selain itu zat boron yang terkandung di dalam madu juga berguna membantu tubuh dalam menghasilkan estrogen yang berperanan untuk meningkatkan ghairah seksual.

madu kelulut meningkatkan ghairah seksual

madu kelulut meningkatkan ghairah seksual

 

3. Kandungan vitamin B2 (Riboflavin) di dalam madu lebah berfungsi membantu pertumbuhan dan penghasilan semula, sementara kandungan B6 (Piridoksin) memiliki peranan penting sebagai benteng pertahanan keseimbangan hormon dan juga mengatur fungsi kekebalan tubuh badan dari sebarang penyakit.

4. Madu lebah dipercayai dapat meningkatkan penghasilan sel sperma secara teratur, dimana kuantiti sperma akan meningkat dalam jumlah yang banyak ketika amalan pengambilan madu lebah secara teratur.

Selain menambah kuantiti, madu lebah juga dipercayai dapat memperbaiki kualiti sperma lelaki.

5. Kekuatan afrodisiak yang terkandung dalam madu dipercaya paling ampuh dalam meningkatkan kehidupan seks.

Perkara ini disebabkan kerana lebah seringkali mengumpulkan nektar dari bunga-bunga afrodisiak seperti bunga melati dan anggerik.

6. Menurut penelitian, madu memiliki manfaat untuk kesihatan seksual. Madu dapat meningkatkan kadar nitrit-oksida, sebuah senyawa yang dilepaskan dalam darah ketika seseorang terangsang secara seksual.

Banyak orang mengakui bahawa madu efektif dalam meningkatkan energi, sirkulasi darah, serta stamina.

madu memiliki manfaat untuk kesihatan seksual

madu memiliki manfaat untuk kesihatan seksual

 

7. Vitamin B yang terdapat di dalam madu membantu perubahan karbohidrat menjadi energi.

Sehingga orang yang mengkonsumsi madu dapat melakukan aktiviti fizikal dengan baik kerana tenaga yang mencukupi.

Selain itu madu terdiri dari kandungan fruktosa dan glukosa yang cepat terserap dalam sistem pencernaan.

Sehingga lebih cepat pula dimetabolisme oleh tubuh menjadi tenaga. Atlet Yunani kuno menggunakan madu untuk meningkatkan stamina sebelum bertanding dan sebagai pemulih tenaga selepas pertandingan.

8. Mineral yang terdapat dalam madu termasuk kalium, natrium, kalsium, magnesium, besi, tembaga, fosforus, dan belerang.

Pelbagai mineral sangat membantu dalam pertumbuhan organ tubuh contohnya untuk membentuk tulang dan gigi, tisu rambut, kuku, dan kulit, juga dalam pembuatan sel darah merah.

Ia juga berfungsi dalam proses metabolik untuk kepekaan saraf dan kontraksi otot.

madu kelulut membantu dalam pertumbuhan organ tubuh

madu kelulut membantu dalam pertumbuhan organ tubuh

 

9. Madu mengandung zat besi, tembaga, dan mangan. Ketiga elemen ini membantu dalam pembentukan hemoglobin. Sehingga jumlah hemoglobin meningkat dalam darah.

Selain itu, bagi penderita anemia yang merasakan letih dan lesu, madu dapat membantu meningkatkan energi. Gunakan madu asli dan yang berwarna lebih gelap.

Umumnya semakin gelap warna madu, maka semakin banyak kandungan mineral dan antioksidannya.

Jelas menunjukkan khasiat madu kelulut untuk lelaki memberikan banyak faedah kepada tubuh badan dan kesihatan.

Jika anda seorang lelaki yang mementingkan kualiti hidup yang terbaik, pastikan anda dapatkan Madu Kelulut Borneo hari ini juga.

2
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KBMulyanto Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] itu pengambilan madu kelulut juga dapat membantu seseorang untuk kekal bertenaga sepanjang hari selain meningkatkan metabolisma […]

Mulyanto
Guest
Mulyanto

Bagaimana cara belinya, berapa harganya per liter. Mohon informasinya

trackback

[…] Kelulut Borneo […]